Fibaro vezérlő egységek feladatai:

 

A vezérlőegységek feladata az adatok kiértékelése, ellenőrzése. Távoli elérés biztosítása. A szenzoroktól kapott jelek alapján a szükséges változtatások elvégzése a környezeti változások alapján. Figyelembe véve az elvégzendő feladatot.

A Fibaro vezérlőegységek segítségével, előre megírt jelentek mentén haladva tudjuk elvégezni az automatizált folyamatokat.

A vezérlő egységen keresztül folyik az irányítás, akár automatizált folyamat, akár emberi beavatkozás a rendszerbe.

A vezérlőegység kiválasztása megalapozottan kell, hogy történjen.

fibaro home center

Fibaro vezérlő egységek belépő szintű terméke a Home Center Lite

Fibaro vezérlő egységek
Home Center Lite

Kompakt  méret, hatalmas tudás!

Fibaro Home Center Lite

A FIBARO okos otthon rendszer kisebbik központi vezérlőegysége, a FIBARO Home Center Lite, egy új, hihetetlenül kompakt központi egység, ami a LUA-ban történő programozási lehetőség kivételével szinte ugyanazokat a megoldásokat alkalmazza, mint a Home Center 2.

A FIBARO Home Center Lite – mint az okos otthon rendszer központi vezérlője – lehetővé teszi a lakásban lévő multimédiás eszközök, rendszerek közötti kommunikációt.

Okosotthon Blog

A FIBARO okos otthon rendszer kisebbik vezérlőegysége is rendkívül könnyen kezelhető kezelőfelülettel rendelkezik és esztétikus megjelenésű.

További előnye még, hogy naplózza az okos otthonban történt eseményeket.

Átviteli hatótávolsága az épület szerkezetétől függően akár 30 méter is lehet beltérben

A FIBARO Home Center Lite méreteit tekintve egy kis méretű, kompakt vezérlőegység ,90x90x33 mm , viszont annál több lehetőséget rejt magában.

A fejlesztőknek köszönhetően számos lehetőség rejlik az eszközben, ezzel kényelmessé és hatékonnyá téve az okos otthon irányítását. A FIBARO Home Center Lite alkalmas lakások, családi házak vezérlésére, hiszen 130 különböző eszköz illeszthető hozzá.

Az okos otthont irányító vezérlőben egy Cortex A8 processzor dolgozik, amely elődjeihez képest, kétszer annyi utasítást képes végrehajtani.

Fibaro Home Center 2

Home Center 2

A FIBARO Home Center 2 az okos otthon rendszer hatékony, nagy teljesítményű központi vezérlője, melyre 230 db  vezeték nélküli eszköz csatlakoztatható. Ezen felül IP kapcsolattal is rendelkezik, melynek köszönhetően a belső hálózaton lévő egyedi IP-s rendszerek szintén illeszthetőek. A FIBARO Home Center 2 speciális igényeket is kielégítő, szofisztikált működését LUA programnyelven írt egyedi programokkal, megoldásokkal is tudjuk fokozni.

 

A FIBARO Home Center 2 hatékony működését egy 1.6 GHz-es Intel Atom processzor biztosítja, amely hozzájárul ahhoz, hogy a FIBARO okos otthon rendszerbe illesztett rendszerelemek és elektromos eszközök hatékonyan kommunikáljanak a központi vezérlőegységgel. Az okos otthon rendszerben tárolt adatok biztonságát egy 4 GB-os helyreállító adathordozó garantálja.

Szintén a FIBARO okos otthon pozitívuma, hogy egyszerű telepítést tesz lehetővé a Home Center 2, amely a hálózati csatlakozás után 2 perccel már üzemkész állapotban a felhasználó rendelkezésére áll.

A vezérlőközpont grafikus felületén egyszerre több csoportot (emeletek, szobák), benne több eszközzel is létrehozhatunk. Például egy családi ház esetében elnevezhetjük a szinteket,  pince, földszint, emeletek , majd ezeken belül a szobákat és helyiségeket.

Ezzel a módszerrel sokkal letisztultabb és áttekinthetőbb lesz az okos otthon kezelő felülete.

A Home Center 2 tekintetében extra funkciónak számít, hogy helymeghatározási képességgel is rendelkezik (egyelőre csak iOS platformon). Ehhez csupán a FIBARO okos otthon rendszer telefonos alkalmazást szükséges letölteni egy telefonra, így a kezelőfelületen folyamatoson tájékozódhat az adott telefont használó személy helyzetéről.

Home Center 2
Home Center 2
Gyönyörű design és kidolgozás.