Miként épül fel egy Okosotthon-okosház rendszer?

Mit is jelent az okosotthon vagy okosház rendszer?

okosotthon-okosház rendszer

A rendszerünk attól válik okos rendszerré, hogy együtt tud dolgozni az összetevőkkel, figyelembe veszi a környezet változásait. A legfontosabb pedig, hogy ezekre a változásokra automatikusan, önműködően tud reagálni. lehet, hogy a reagálás csak észlelést jelent, lehet sok esetben beavatkozást is. Természetesen nagyon fontos, hogy a felhasználó, lakó, tulajdonos tudja irányítani a rendszert, akár távolról, akár az okosotthonból. Emellett viszont egy jó okosotthon rendszernek kell, hogy legyen automatizmusa, automatikus válasza a környezeti, vagy a lakásban fellépő változásokra, igény szerint. Ez nem ugyanaz egy mobilról fel-le kapcsolható lámpa.

Nézzük egy jó kialakított rendszer elemeit, és a megvalósulás lépéseit:

Legelőször ott kezdenénk, hogy okosotthon-okosház rendszer esetében, olyan partnerrel érdemes együttműködni, ahol van megfelelő üzleti, anyagi háttér. Megfelelő portfólió, beszállítók, kondíciók.

Garázs-shopból vásárolt termékekkel nem fogunk hosszú távon megfelelő rendszert építeni.

Nevenincs kínai gyártótól, külföldi webshopból nem lesz garanciánk. Telepítőként, építtetőként vagy kivitelezőként ez nem járható út.

Nem beszélve az iparág gyors folyamatos fejlődéséről, a termékek innovációjáról. Ezeket követni, illetve  fejlesztéseket eszközölni, csak kiforrott nagy gyártó képes.

 

okos otthon

A megvalósulás lépései cégünknél:

1. Igényfelmérés a társasház vagy kivitelező, építtető, beruházó képviselője és cégünk között.

 

Eldöntendő kérdések:

Milyen rendszert szeretnének a megrendelői, a lakások vásárlói?Milyen beltartalommal legyen tervezve a rendszer?

 

Amennyiben komplex rendszertervezésről van szó, amely megvalósul a társasház átadásával egy időben, cégünk vállalja az egyeztetés és felvilágosítás és technikai beltartalom leegyeztetésének feladatát a későbbi lakókkal, vevőkkel. Díjmentesen!

Így a beruházó, kivitelező cégnek nem kell erre energiát, időt áldoznia, új feladatokat megoldania, van éppen így is elég.

2. Tervezés

Az igényfelmérésen kapott információk, igények alapján megtervezzük a kért rendszert. Természetesen az összes igény figyelembe vételével, költségvetéssel együtt. Amennyiben, csak okosotthon-okosház előkészítést kell készítenünk, akkor is megpróbáljuk a jövőbeni igényeknek megfelelően megtervezni a rendszert.

3. Kivitelezés, programozás

Az elfogadott tervek, költségvetés alapján az adott műszaki tartalommal elvégezzük a rendszer fizikális kiépítését a helyszínen. Kialakítjuk a  működési határokat, feladatköröket.

Ezek a munkálatokat természetesen a generálkivitelezővel egyeztetve, a többi munkanem, munkafolyamat figyelembe vételével ütemezzük.

A rendszer fizikai elkészültét követően felprogramozzuk a központi vezérlő egységet, a kért feladatoknak megfelelően.

5. Átadások

Átadjuk a rendszert a kivitelező vagy a végfelhasználó részére.

okosotthon,okosház

Miért a Fibaro?

Mert nem garázscég, folyamatosan fejlesztenek. Nagyon sok országban jelen vannak.

Rendszeresek az információk, support tevékenységek a termékekről.

A leggyorsabban fejlődő okos otthon cég európában.

Kimagasló a termékek minősége, nagyon jó ár-érték arány mellett.

Rendszerben gondolkodnak. A termékek megfizethető árkategóriában vannak,

az átlagember számára is.

okosotthon,okosház